FEMINA_nr_40_1972.jpg

svd-artikel-ca1985

Aftonbladet_1992 .jpg

Reportage ur Femina nr 10, 1993, av Eva Reichel och Jill Dufwa,
foto Björn Lindberg.


En varm junidag, som övergick i en kall försommarkväll, samlade Femina några medlemmar ur Lilla Sällskapet för en middag och samtal om den svenska matens ställning drygt 25 år efter Lilla Sällskapets bildande.
Bordet på gräsmattan framför ledamoten Erik Elinders Alberget på Djurgården var vackert och svenskt dukat av Jill Dufwa, i samarbete med Åke Livstedt, Lilla Sällskapets expert på bordskulturen kring maten. Örjan Klein, också medlem, serverade en svensk meny bestående av knaperstekt fläsk på sallad med primörer, abborre i gräddsky och rabarberpaj.
Bord och mat var en sann fröjd och en inspiration för den samlade, stora kunskapen kring bordet att dela med sig av sitt vetande.
Vädret var också svenskt, och till desserten sökte sig sällskapet för vidare matprat till ett hörn av trädgården med värmande sol och flödande ljus.


Närvarande ledamöter:
Åke Livstedt
Märta Tallroth
Jan Mårtensson
Anna Bergenström
Astrid Sampe
Birgitta Sidh
Monica Hörner
Léonie Geisendorf
Gunilla Englund
Trygve Carlsson
Hiram, Märit Huldt
Erik Elinder
Asta Östenius
Örjan Klein
Björn Lindberg