2023 års mottagare av Cadiers smaksked samt diplommottagare

2N9A8088-Edit

Årets mottagare av Cadiers smaksked, Tommy Myllymäki, med prismotiveringen:
”Tommy Myllymäki är en förgrundsfigur inom svensk gastronomi. Han har vunnit Årets kock, erövrat guld, silver och brons i Bocuse d ́Or, driver stjärnbelönade Aira m.m. Han förmedlar generöst och pedagogiskt sina kunskaper i kokböcker och i TV:s matprogram. Det enkla är det goda är hans mantra. Tommy tilldelas Régis Cadiers smaksked, den 55:e i ordningen.”

2N9A8091-Edit

Årets mottagare av Lilla Sällskapets diplom var Fernando Di Luca och prismotiveringen löd:
”Fernando Di Luca visar i sin livslånga gärning att det går att kombinera framgångsrikt entreprenörskap med stort och äkta samhällsansvar. Han har på ett enastående sätt bidragit till att sprida kunskap om mat och hälsa och bidragit till att berika den svenska matkulturen.”


2N9A8092-Edit

På övervåningen – där diplommiddagen ägde rum – finns Sturehofs salonger i Enskilda bankens och sedermera SE-bankens lokaler. Där fanns ännu tidigare Wallenbergs och Bildts privata våningar och är nu en rad vackert inredda, linoljedoftande matsalar. Man har restaurerat pietetsfullt, återskapat originaldetaljer och bevarat gamla servisgångar för att påminna om den ursprungliga våningen, samtidigt som man satsat på att få en bra akustik i lokalerna. Om tre år kommer Hedengrens bokhandel under renoveringen att husera i den stora salongen en trappa upp, som då blir bokhandel dagtid och restaurang under kvällstid.

Made in RapidWeaver