LILLA SÄLLSKAPETS SMAKSKED
Lilla Sällskapet delar i regel varje år ut en smaksked för att uppmärksamma och belöna förtjänta kockar. Smakskeden är en exakt kopia av den franske mästerkocken och hotellmannen Régis Cadiers vackra sked. Originalet finns på Stockholms stadsmuseum.
Cadier föddes år 1829 och utbildade sig till kock hos den tidens mästare i Paris. Han kom så småningom till Sverige och anställdes år 1854 som kock på Kungliga slottet i Stockholm. Några år senare kunde Cadier tillsammans med ett par bröder öppna sin första restaurang. Efter ytterligare några år övertog han Hotel Rydberg vid Gustaf Adolfs torg, och år 1874 kunde han inviga sitt eget Grand Hôtel.
Det är i denne store hotell- och restaurangmans anda som Lilla Sällskapet hoppas att de belönade kockarna ska verka, uppmuntrade av den vackra och anrika smakskeden.

Följande personer har tilldelats Cadiers smaksked:

Nr 1 Werner Vögeli 1966
Nr 2 Håkan Håkansson 1966
Nr 3 Henry Nydén 1968
Nr 4 Staffan Enander 1970
Nr 5 Örjan Klein 1975
Nr 6 Tore Wretman 1976
Nr 7 Bengt Wedholm 1977
Nr 8 Lennart Andersson 1978
Nr 9 Hasse Eriksson 1979
Nr 10 Birgitta Sidh 1979
Nr 11 Bengt Petersen 1980
Nr 12 Stig Östman 1981
Nr 13 Pernilla Tunberger 1983
Nr 14 Fritz Pielen 1983
Nr 15 Christer von Arnold 1986
Nr 16 Märta Tallroth 1986
Nr 17 Märit Huldt 1987
Nr 18 Folke Hildestrand 1987
Nr 19 Lars Johannesson 1988
Nr 20 Marianne Ahrén 1989
Nr 21 Peter Häberli 1989
Nr 22 Steiner Öster 1989
Nr 23 Christer Svantesson 1990
Nr 24 Nils-Emil Ahlin 1990
Nr 25 Björn Halling 1991
Nr 26 Christer Larson 1991
Nr 27 Karin Fransson 1992
Nr 28 Manfred Mahnkopf 1992
Nr 29 Johann Weber 1993
Nr 30 Kristina Hug 1994
Nr 31 Gert Klötzke 1995
Nr 32 Fredrik Eriksson 1996
Nr 33 Christer Lingström 1997
Nr 34 Tomas Drejing 1998
Nr 35 Malin Söderström 1999
Nr 36 Gunnar Forssell 2000
Nr 37 Anders Levén 2001
Nr 38 Jimmie Rundqvist 2002
Nr 39 Leif Mannerström 2003
Nr 40 Roland Persson 2004
Nr 41 Michael Björklund 2005
Nr 42 Josef Weichl 2006
Nr 43 Stefano Catenacci 2007
Nr 44 Mathias Dahlgren 2009
Nr 45
Magnus Persson 2010
Nr 46 Paul Svensson 2011
Nr 47 Magnus Ek 2012
Nr 48 Stefan Karlsson 2013
Nr 49 Melker Andersson 2014
Nr 50 PG Nilsson 2016
Nr 51 Cajsa Johansson 2018
Skeddiplom Henrik Nordström 2017
Nr 52 Ulrika Brydling 2019
Nr 53 Tom Sjöstedt 2020
Nr 54 Björn Frantzén 2022
Nr 55 Tommy Myllymäki 2023






Följande personer har tilldelats Lilla Sällskapets journaliststipendier:
Anna Bergenström 1982
Birgitta Melin 1983
Brita Olhagen 1986
Gunnevie Bonekamp 1988
Inger Grimlund 1989
Cajsa Stenmark 1990
Barbro Lönnegren 1991
Eva Reichel 1992
Cathrine Schück 1993
Kerstin Degerbeck 1994
Birgit Hemberg 1996
Eja Nilsson 1997
Carl Butler 1998
Berit Paulsson 1999
Jens Linder 2001
Otto von Friesen 2002
Caroline Hofberg 2003
Lise-Lott Andersson 2009
Karin Ahlborg 2010
Håkan Larsson 2011
Henrik Ennart 2012
Tomas Tengby 2014
White Guide 2016





Följande personer har tilldelats Lilla Sällskapets diplom:
Harald Karlenhed, Slakteriförbundet 1987
Gunvor Lindvall, Grönsaksfrämjandet 1987
Anders Möller, ICA, Kungsholmstorg, Stockholm 1987
Christer Olofsson, Vrena grönt 1987
Viola Söderholm, Lindholmens gård 1987
Margit Eliasson, dietist, Karolinska sjukhuset 1988
Lillemor Fredholm, Margarinbolaget 1988
Sven Wiberg, Riksost 1988
Inga-Britt Öberg, Kungsörnen 1988
Britt-Marie Andersson, Köttinformation 1989
Bisse Grenert, Hembakningsrådet 1989
Inga-Britt Gustafsson, docent, Uppsala universitet 1989
Carl Jan Granqvist, Grythyttan 1990
Lars Paulsson, matfotograf, Stockholm 1990
Laila Persson, Svensk Fisk 1990
Lena Engqvist och Lars Göran Staffare, Bredsjömjölkfår AB 1991
Pernilla Kamras, Ateljé Tårtan 1991
Ingegerd Råman, krukmakare, Stockholm 1991
Christer Andersson, Anderssons Kött, Saluhallen Uppsala 1992
Helge Skoog, Klara Soppteater, Stockholm 1992
Jan-Peter Ståhl, Klara Soppteater, Stockholm 1992
Klasse Möllberg, Klasse Kock i Klasses Frukostklubb 1992
Klässbols Linneväverier 1993
Familjen Heberlein, Förslöv 1993
Birgitta Rasmusson, ICA Provkök 1994
Christina Möller, KF Provkök 1994
Inger Nyberg, Jordbrukets Provkök 1994
Måns Rossander, radioprogrammet Meny 1995
Lotta Seipel och Malin Landquist, Restaurang Format 1995
Lars Eriksson, Kringmat 1996
Nisse Peterson, fotograf 1996
Anna Thille, Folkhälsoinstitutet 1996
Albert och Carola, restaurang Chez Albert, Santorino 1997
Catarina Gladh, Östgöta Hushållningssällskap 1997
Ella Nilsson, Västerbottens Hushållningssällskap 1997
Inga Wallenqvist, Östgötakorrespondenten 1997
Johan Huldt, arkitekt SIR 1998
Mikael Robertsson, Gröna Konsum/Änglamark 1998
Strömmingskiosken, Stockholm 1999
Ingvar Kamprad, IKEA 2000
Frälsningsarméns soppkök 2000
Coop Forum 2000
Agneta och Gösta Brohlin, Vetekatten, Stockholm 2001
Inger Ärlemalm 2001
Leksandsbröd 2002
Rösta mejeri 2003
Strömmingslådan i Vaxholm 2003
Nils Oskars Bryggeri och Bränneri 2004
Sivan Johansson, Vara 2004
Lars Hagberg och Gamla stans fisk 2005
Högdalens fisk 2007
Kerstin Biärsjö, Bodarpsgården, Trelleborg 2009
Siw Centerbäck, Lisa Elmquist, Östermalmshallen 2009
Larsvikens gård 2010
Väddö gårdsmejeri 2010
Karolin Sparring 2011
Per Stenström, Berte-gruppen 2011
Lennart Blindh 2012
Margaretha Eriksson 2012
Margaretha och Mikael Jonsson 2013
Anita och Camilla Ydrestrand 2014
Henrik C Andersson, länsfiskekonulent 2014
Berit Wahlgren, Östra station, Järnvägsrestaurangen 2016

Bertil Ericsson och Axel Ericsson, grönkål HarplingeKål 2017
Jenny Andersson och Kjell Nilsson, Graute Gård 2018
Petri Karhukorpi, 2019
Matti Wiking Leino, 2020
Linnéa Falkinger, 2022
Fernando Di Luca 2023















Made in RapidWeaver